utorak, jul 23, 2024
25 C
Kraljevo

IZVOZ TEK KADA NAPRAVE FABRIKU BATERIJA I KATODA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas nalazi u obilasku rekonstruisanog puta Studenica-Rudno i tom prilikom je razgovarao sa meštanima i odgovarao na pitanja novinara.

Na pitanje o iskopavanju litijuma, i mešanja stranih službi koje su sprečile da Srbija postane vodeća zemlja, predsednik kaže da ne želi da ugrozi poziciju Srbije.

– Neću reći koje su to zemlje, moja reč ima veliku odgovornost. Ne želim da Srbiji nametnem teret dodatnog sukoba sa moćnima. Mi znamo šta su uradili, i ako pažljivo pogledate, vidite kakvo je to bilo pravo malo remek delo. Dve zapadne službe su to radile. Oni su hteli da prekinu uticaj Kineza, ali i da Srbija zakasni i da Srbija ne može da iskoristi resurse. Mi smo 2026. godine mogli da otvorimo rudnik, imali bismo strahovitu prednost. Više je nemamo – rekao je on.

Pomenuo je i napade iz Sarajeva zbog parade srpskih vojnika u BiH, zbog koje se digla buka.

– A svi su na kraju, čak i Helez, priznali da je sve u skladu sa procedurama. A nas predstavljali kao militariste. Želimo da ono što imamo u Srbiji pripada Srbiji. Svi žele naše sirovine. Možete da napravite fabriku baterija i katoda, pa tek onda da izvozite sirovinu. A ne samo sirovinu. To je kao kada iz Ugande izvoze kafu, a njihova država dobije samo jednu osminu. Sve pare uzmu za sebe. To će biti velika igra u budućnosti – kazao je predsednik i dodao:

– Bitan je… – nastavi sa čitanjem…

Izvor informacije i fotografije:
Preuzeto sa https://www.kurir.rs/
Datum objave: 2024-07-10 12:49:00

VRUĆE OVE NEDELJE

KRAF: FESTIVAL ANTIRATNOG, ANGAŽOVANOG I AKADEMSKOG FILMA U KRALJEVU

Sa željom da promoviše mir, demokratiju i decentralizaciju putem...

ZLATNA HARMONIKA KRALJEVA 2024

Foto: KC Ribnica, Jovan Sljepčević ...
00:00:54

PRILOG RTVKV SPORT

Gledajte poslednji video sa YouTube kanala Regionalna televizija Kraljevo...

Naslovi

spot_img
spot_img

Popularni izvori informacija

spot_imgspot_img