utorak, jul 23, 2024
25 C
Kraljevo

SRBIJA POZIVA ZEMLJE U REGIONU, POSEBNO BIH NA SARADNJU U ZAJEDNIČKOM INTERESU

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da Srbija sve vreme poziva zemlje u regionu, posebno Bosnu i Hercegovinu, na rad na projektima od zajedničkog interesa i boljeg povezivanja.

On je za TV Prva povodom navoda iz Sarajeva da Beograd predstavlja pretnju rekao da Srbija stalno poziva zemlje u regionu, posebno BiH da zajedno jačaju ekonomiju, da grade puteve, otvaraju nove avio linije.
Nije nikakav problem ako Sarajevo odluči da investira u Rašku oblast, u Novi Pazar, evo mi smo spremni da ulažemo u Republiku Srpsku ili u opštinama federacije gde god se dogovorimo, kazao je on.
Vučević je rekao i da Srbija treba da razume bol Bošnjaka, Hrvata i Albanaca za njihove žrtve tokom ratova devedesetih godina, ali da isto tako ne treba da se dozvoli da senka zaborava padne na srpske žrtve.

Govoreći o rudniku litijuma, rudnim i mineralnim bogatstvima, kazao je da je neozbiljno propustiti šansu za korišćenje onoga što je dato od prirode i boga.
Rudarstvo je neodvojivo povezano sa razvojem naše države od Srednjeg veka do dana današnjeg, to nije neka industrija koja nema dodira sa Srbijom, tesno je povezana sa razvojem naše državnosti, kazao je Vučević.
Vučević je istakao da kada govori o litijumu i mineralnim bogatstvima, priča isključivo sa pozicije Srbije.
Mi nismo ničija kolonija i mi hoćemo da koristimo prirodne resurse koje imamo. Hoćemo da se ovde… – nastavi sa čitanjem…

Izvor informacije i fotografije:
Preuzeto sa https://nova.rs/
Datum objave: 2024-07-13 11:50:50

VRUĆE OVE NEDELJE

KRAF: FESTIVAL ANTIRATNOG, ANGAŽOVANOG I AKADEMSKOG FILMA U KRALJEVU

Sa željom da promoviše mir, demokratiju i decentralizaciju putem...

ZLATNA HARMONIKA KRALJEVA 2024

Foto: KC Ribnica, Jovan Sljepčević ...
00:00:54

PRILOG RTVKV SPORT

Gledajte poslednji video sa YouTube kanala Regionalna televizija Kraljevo...

Naslovi

spot_img
spot_img

Popularni izvori informacija

spot_imgspot_img